Wanneer je een gaatje hebt, moet hij gevuld worden. Als je te lang wacht met het laten vullen van het gaatje, gaat je tand of kies steeds meer pijn doen. Maak een afspraak bij Studentist in Amsterdam en profiteer van de volgende voordelen:
Het vullen van een gaatje gaat in 3 stappen: constatering, boren en vullen. We lichten de stappen voor je uit.
Wist je dat een tandarts een gaatje al in een vroeg stadium kan herkennen? Een gaatje doet pas pijn als hij zich in een vergevorderd stadium bevindt. Door naar de periodieke controles te gaan, ben je pijnlijkere behandelingen voor. Wanneer de tandarts een gaatje constateert, adviseert hij je over de mogelijkheden voor het vullen van het gaatje. Er is een optie met verdoving, maar je kunt er ook voor kiezen om de behandeling zonder verdoving te laten doen.
Indien je voor een verdoving hebt gekozen, krijg je een plaatselijke verdoving in het te behandelen gebied. De tandarts boort eerst het tandbederf weg, zodat het gaatje goed zichtbaar wordt en zuur en bacteriën zich niet meer kunnen uitbreiden.
Vervolgens wordt het gaatje gevuld met een composiet vulling. Dit is een witte vulling. Het vullen zelf doet geen pijn en als de verdoving is uitgewerkt, voel je ook geen napijn. Na de behandeling kun je ook direct weer eten en drinken.
De tarieven voor het vullen van een gaatje zijn bij alle tandartsen in Nederland gelijk. Ze zijn landelijk vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bekijk onze tarievenpagina voor de kosten. Door de periodieke controle niet over te slaan, voorkom je ernstige gebitsproblemen, waardoor je minder kans hebt op dure behandelingen.
Iedereen tot 18 jaar is volledig verzekerd voor de tandarts vanuit de basisverzekering. Wanneer je ouder bent dan 18 jaar, dan heb je een aanvullende verzekering nodig om behandelkosten te laten vergoeden. Afhankelijk van je polis en zorgverzekeraar wordt het vullen van een gaatje helemaal of voor een deel vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar hoe je verzekerd bent en welke tandartskosten vergoed worden.
We krijgen vaak vragen over het ontstaan van gaatjes en de behandeling. We hebben de meestgestelde vragen voor je hieronder beantwoord.
Wanneer je eet en drinkt, komen er allerlei stoffen in je speeksel. De combinatie van voedsel en de bacteriën in je mond zorgen ervoor dat je tandplak krijgt. De bacteriën in tandplak zetten suikers en koolhydraten in voedsel om in zuur. Dit zuur kan het glazuur aantasten, waardoor gaatjes ontstaan. Het is daarom belangrijk om twee keer per dag je tanden te poetsen en de tandartsafspraken niet over te slaan.
Goed je tanden blijven poetsen draagt bij aan het voorkomen van gaatjes. Gebruik een goede tandenborstel, liefst elektrisch, met een kleine borstelkop en zachte borstelharen. Gebruik tijdens het poetsen fluoridetandpasta. Daarnaast kun je gebruikmaken van tandenstokers of flossdraad.
Het licht aan de ernst van het gaatje of de behandeling veel pijn gaat doen. Daarnaast heeft iedereen een andere pijngrens. Wanneer je kiest voor een plaatselijke verdoving, voel je niks van de behandeling tijdens het boren.
Onze praktijk is te vinden in het centrum van Amsterdam aan de Nieuwe Doelenstraat 1A. We zijn gemakkelijk te bereiken met zowel de fiets als het openbaar vervoer. Je kunt de volgende tramlijnen gebruiken:
Dienstregelingen in Amsterdam wijzigen zo nu en dan. Raadpleeg daarom altijd 9292.nl om ervoor te zorgen dat je op tijd bij je afspraak komt.
Studentist Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 1A
1012 CP Amsterdam
Telefoon: 020 751 0839
Spoed (buiten openingstijden): 020 723 48 48
E-mail: amsterdam@studentist.nl
Maandag
09:00 – 17:00 uur
Dinsdag
09:00 – 17:00 uur
Woensdag
09:00 – 17:00 uur
Donderdag
09:00 – 17:00 uur
Vrijdag
09:00 – 17:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |