Wanneer je last hebt van je verstandskies, kan het zijn dat hij verwijderd moet worden door een deskundige tandarts. De pijn kan worden veroorzaakt doordat de kies op de kaak drukt of door te weinig ruimte in de mond scheefgroeit. In het laatste geval is het verstandig om de kies te laten trekken. Het is bij pijn altijd verstandig om langs te komen en je te laten adviseren door een tandarts. Bij Studentist maak je gemakkelijk online een afspraak. De voordelen van Studentist Amsterdam:
Het verwijderen van een verstandskies is onder te verdelen in 3 stappen: foto’s maken, kies verwijderen en de nabehandeling. Wij lichten de stappen nog even voor je toe:
Als je last hebt van je verstandskies, dan maakt de tandarts eerst een foto. Hij controleert dan of de kies scheef groeit. Indien dat zo is, dan moet de verstandskies waarschijnlijk getrokken worden. Wanneer het tandvlees al ontstoken is of de verstandskies te diep in het tandvlees ligt, word je doorverwezen naar de kaakchirurg.
Allereerst krijg je een verdoving om de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Daarna zal de tandarts het tandvlees opzij schuiven en ruimte maken om de kies te kunnen verwijderen. Hij beweegt de kies een beetje, waardoor hij je kies in de meeste gevallen in 1 keer kan trekken. Vervolgens hechten we de wond en plaatsen we er een gaasje op. Hier moet je 30 minuten goed op bijten. Het laten weghalen van een verstandskies duurt ongeveer 15 minuten.
De verdoving werkt nog een tijdje na, maar neem een uurtje voor de behandeling een paracetamol. Een paar uur na de behandeling werkt de verdoving niet meer. Dan komt de pijn terug en mag je nog een pijnstillers innemen. De dag van de behandeling mag je je mond niet spoelen, omdat het bloed in de wond nog niet gestold is. De buitenkant van de wang mag je koelen om een zwelling tegen te gaan. Daarnaast mag je al wel drinken en je tanden poetsen.
De tarieven voor het verwijderen van een verstandskies zijn bij alle tandartsen in Nederland gelijk. Ze zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Word je doorverwezen naar de kaakchirurg in het ziekenhuis, dan zijn hier andere tarieven aan verbonden en ligt het aan het eigen risico van je zorgverzekering wat je moet betalen.
Meer informatie over de tarieven vind je op onze tarievenpagina. Door regelmatig naar de periodieke controle te gaan, voorkom je problemen waardoor je minder kans hebt op dure behandelingen.
Jongeren tot 18 jaar zijn verzekerd vanuit de basisverzekering. Als je 18 jaar of ouder bent, moet je een aanvullende verzekering afsluiten als je denkt vaker grote ingrepen te moeten ondergaan. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekeraar wordt het verwijderen van een verstandskies helemaal of voor een deel vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de vergoedingen en voorwaarden.
Je kunt ons vinden in hartje Amsterdam aan de Nieuwe Doelenstraat 1A. Je kunt op de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer komen. Vanaf het station Amsterdam Centraal ben je binnen 10 minuten bij onze praktijk. Je kunt daarvoor de volgende tramlijnen gebruiken:
Dienstregelingen in Amsterdam zijn onvoorspelbaar. Raadpleeg daarom altijd 9292.nl en voorkom dat je te laat komt voor je afspraak.
Studentist Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 1A
1012 CP Amsterdam
Telefoon: 020 751 0839
Spoed (buiten openingstijden): 020 723 48 48
E-mail: amsterdam@studentist.nl
Maandag
09:00 – 17:00 uur
Dinsdag
09:00 – 17:00 uur
Woensdag
09:00 – 17:00 uur
Donderdag
09:00 – 17:00 uur
Vrijdag
09:00 – 17:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |